На днешния брифинг на ГЕРБ депутатът Георги Марков си позволи да тиражира лъжа - че ГЕРБ са единствената политическа сила в България, която се е вслушала в гласа на 2,5 милиона български избиратели и е гласувала за мажоритарна избирателна система, а всички останали били против. "Настояваме да се извини на Воля или ще го обявим за поредния разпространител на фалшиви новини", заяви лидерът на Воля и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

"Досега уважавахме колегата Марков и неговите тези. Но в този случай той се изложи като си позволи да изрече лъжа. Ние от Воля винаги сме отстоявали идеята за мажоритарност. Говорим за това много преди изборите за този парламент. В началото на мандата - през юни 2017 г., Воля категорично подкрепи референдума и, за разлика от БСП, ОП и ДПС, ние гласувахме "за" мажоритарните избори, каза Веселин Марешки.

Фалшивите новини съпътстват Воля още от създаването й, защото статуквото няма интерес неопетнени родолюбци да влизат в политиката. Затова ние ще реагираме остро на всеки опит за подмяна на фактите и истината, категорични са от Воля.