Лидерите на ВОЛЯ и НФСБ Веселин Марешки и Валери Симеонов ще водят листите на Патриотичната коалиция във Варна и в Бургас. След тях са знакови имена от двата морски града и хора, доказали, че работят за българските граждани и националния интерес. И двамата взеха решение да оглавят само по една листа - това се казва в официално съобщение, след като двете формации се обединиха за парламентарните избори в "Патриотична коалиция - ВОЛЯ-НФСБ".

Това се случи, след като ВМРО реши да се яви самостоятелно на вота и така коалицията "Обединени патриоти", от която преди това беше извадена "Атака", се разпадна.

"Варненци ме познават добре. Варна е символът на освобождението от картела. Битката ми за справедливи цени започна именно от там - преди 30 години с аптеките и преди пет години с бензиностанциите. Наясно съм с проблемите на съгражданите ми и имам готови решения за тях. Въпрос на чест и отговорност е да поискаш доверието именно на хората от родния си град", коментира лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

"Бургас е родината на патриотизма, на Националния фронт за спасение на България и на телевизия СКАТ. Но аз съм човек на действието - вярвам, че трябва да продължа да представлявам Бургас с реална работа, не с приказки", заяви лидерът на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Броени дни от обявяването на Патриотичната коалиция, тя вече набира все повече последователи и съмишленици. Социологическите агенции, които направиха експресни допитвания до българските граждани след обединението между ВОЛЯ И НФСБ, отчитат сериозен ръст в подкрепата за новото патриотична формация. По думите на едни - резултатът на коалицията ще е голямата изненада на тези избори. Според други - патриотичното обединение дава заявка за трета политическа сила в 45-то НС, се изтъква в съобщението.

Двамата лидери - Марешки и Симеонов, обявиха пълна мобилизация на патриотичния вот, защото повече от всякога България има нужда от обединение на истинските патриоти, завършва то.

Волен Сидеров: Аз съм грешката и комплекса на Каракачанов и Симеонов

Междувременно лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира предстоящия вот.

"Непрекъснато се обсъжда кой ще влезе и кой не в парламента, колко партии. Извинявайте, ама това да не е хазарт?", заяви той в "Денят започва" на БНТ.

Според него важният въпрос е кой какво ще направи, след като влезе в парламента.

"От 15 години във всеки парламент поставям въпроса за спиране на концесията за златния добив, тя е престъпна. От Патриотичната коалиция затваряха дискотеки, отваряха тоалетни и продаваха парцели на военното министерство. Това не може да бъде кауза", подчерта той.

"Аз съм тяхната грешка и техният комплекс" - така отговори Сидеров на въпроса коя беше грешката в конструкцията на "Обединени патриоти", визирайки бившите си коалиционни партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

Според лидера на "Атака" не той е присъединен към коалицията, а точно обратното.

"Каракачанов обикаляше като куче край месарница, чакаше да го поканя. Да го да го напоя, да му сложа една табла с мезета, защото той обича да папка. ВМРО е като паразит. За НФСБ не говоря, защото тя е една партия, откъсната от "Атака". Моите колеги девалвираха понятието патриотизъм", коментира още той.