Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи пред bTV, че днес очаква доклада от проверката за инцидента с бащата на президента, който блъсна инвалид в Харманли. Докладът ще му бъде предоставен от директора на Националната полицията.

"Има проверка по случая с инцидента с Георги Радев. Питах защо този случай не е стигнал до мен. Некомпетентно е подходено. Има политическо лице, което отива на мястото на катастрофата, изясняваме дали това е повлияло", каза Валентин Радев и добави, че в случая не само като лидер на БСП, но и като бивш кмет на Харманли въпросното политическо лице би могло да повлияе. 

Полицията наказва инвалидът, който е по-малко виновният след случая, тъй като е бил с предимство. Младшият полицай ми каза, че така е преценил. Най-малкото е трябвало да бъдат наказани и двамата. Не е трябвало бившият кмет на Харманли да бъде на мястото на инцидента. Всичко това навява на едни смущаващи факти, които не са добри за никой, включително и за шофьора на мерцедеса /бел. ред. бащата на президента/", каза вътрешният министър.

Според вътрешния министър инвалидът се е движел по път с предимство, има и знак поставен на мястото, бащата на държавния глава обаче е отнел предимството и вероятно не е видял знака.

Макар и инвалидът да е с лека телесна повреда, заради което не е задължително случаят да стигне до министъра, Валентин Радев смята, че шефът на Областната дирекция на МВР Хасково е трябвало да го уведоми. Според него е трябвало поне двамата да бъдат наказани, а не невиновния - в случая инвалида. Вътрешният министър не пожела повече да коментира, за да не повлияе на проверката.