"Трябва да обясним на хората, че в Закона за хазарта няма пропуск. Той не дава право за различно тълкуване. Това право е узурпирано от въпросния оператор на хазартни игри", това заяви Валери Симеонов в студиото пред Нова телевизия.

Според него компаниите, които са организирали лотарийни игри, са спестили около 600 милиона лева на година, които е трябвало да се платят по закона, а "Комисията по хазарта изключително удобно е пасувала."

"Безспорно е, че не се е упражнявал контрол", каза Симеонов.

По думите му няма официална информация колко са произведените талони и колко са продадени. Той сравни хазарта с наркодилърството.

"Разпространява се една поквара, една проказа, едно наркодилърство. Това е хазартът. В първия вариант на закона, който внесох в средата на 2018 година, исках да спра този процес на деморализация, на разрушение на психиката на нацията", обясни Валери Симеонов.

Според лидера на НФСБ до този момент е имало страх да се започнат действия срещу хора от тази сфера.

Симеонов коментира и изнесените записи от СРС-та, за които се твърди, че се чува разговор на президента Румен Радев с шефа на ВВС.

"И двете страни преминават границите на нормалното. От това губи държавността. Не би трябвало да бъдат изнасяни СРС-та в публичното пространство преди да има доказателства и да бъде доказана вина", заяви Валери Симеонов.

Според него Румен Радев прави оценка на прокуратурата по безпардонен начин. "Той не трябва да бъде толкова категоричен към прокуратурата", смята лидерът на НФСБ.