Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов изпрати сигнал до главния прокурор и вътрешния и здравния министър за скандалния купон в пловдивския бар "Soho Bar & Diner", при който десетки гости са празнували рождения ден на общинския съветник от ЗС "Александър Стамболийски" Кирил Търев.

Бившият вицепремиер пише в сигнала, че събитието е протекло при грубо и демонстративно нарушаване на заповедите на министъра за спазване на противоепидемични мерки. Присъстващите не са носели маски и не са спазвали изискванията за физическа дистанция по време на пандемия. Напротив, дансингът е бил пълен с хора, подчертава Симеонов.

Въпреки оплакванията на местните жители, които били "тероризирани" от силната музика след 23 часа, полицаите не са се намесили да спрат веселбата, като се оправдали, че на празненството присъстват шефът на "Напоителни системи" Петко Димов и зам.-кметът на Пловдив Тодор Чонов - дългогодишен полицейски шеф, твърди още депутатът.

"Не искам да коментирам. Замесиха ме излишно. Бях гост за малко и си тръгнах. Нямам представа колко души са присъствали, не ги познавам", коментира пред 24plovdiv.bg Димов.

От общината обаче отрекоха зам.-кмет да е присъствал на тържеството. 

Въпреки това, Симеонов настоява прокуратурата да разследва действията на длъжностните лица след сигналите на гражданите до телефон 112. Той иска Иван Гешев да разпореди проверка дали няма корупционна практика в МВР, тъй като това не бил първият случай, в който полицаи отказват да изпълняват законите, когато това е в ущърб на "крупни бизнесмени и влиятелни групировки". Лидерът на НФСБ настоява да бъде уведомен какви наказания и на кого са били наложени.

Ето и целия сигнал:

"Въпросната вечер обектът е нает с договор от наш постоянен клиент, който е искал да празнува рожден ден. Заявено е парти за 40 души. В договора изрично е упоменато, че празненството ще приключи в 23.30. Вечерта там не е имало наш персонал", заяви вчера един от собствениците на клуба Деан Найденов пред TrafficNews.