С триумфална победа за държавата приключи сагата "Какаов плаж" и "Хедон"! Това написа днес вицепремиерът Валери Симеонов на страницата си във Фейсбук.

"На 10 август РЗИ Бургас със съдействието на ОД на МВР Бургас запечата заведенията "Какаов плаж" на плаж Слънчев бряг - юг и "Хедон" на плаж Харманите Созопол, заради системни нарушения на Закона за защита от шума в околната среда.

Официална страница във Фейсбук

По повод на прекомерния медиен и политически интерес към тези чисто формални административни действия за спазване на законността, информирам заинтересованите и техните покровители, че нарушителите изпълниха законовите предписания на здравните органи и издадоха фирмени заповеди за прекратяване на озвучаването след 23:00 ч. на открити площи.

Днес, 17.08.2018, бургаският административен съд отхвърли единствената жалба срещу затварянето от РЗИ на едно от заведенията като лишено от основание. И така потвърди законността на действията на РЗИ и МВР.

По тези причини, заповедите за спиране на експлоатацията бяха отменени от началника на РЗИ Бургас д-р Паздеров и беше разрешена работата на обектите при стриктно спазване на закона. На нарушителите бяха наложени глоби в максималния размер, предвиден от закона!!!

Още веднъж беше демонстрирано, че законите в България са за всички и когато бъдат прилагани компетентно и последователно, резултатът е неизбежен. И нощта става време за почивка! "Нежна е нощта"!", съобщава още Симеонов.

Припомняме, че акциите на Симеонов по морето го сблъскаха с коалиционния му партньор от "Атака" Волен Сидеров, според когото така се пречи на бизнеса.