"От доста време търсим сближаване и евентуално патриотично обединение. Повече от година и половина търсим сближаване с "Воля". Доста често нашите инициативи са съвпадали, много са близки и законодателните ни инициативи".

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия новата коалиция с ВОЛЯ на Веселин Марешки.

Симеонов добави, че "политиката не се движи от личните отношения, а от определени закономерности в партийно отношение".

Лидерът на НФСБ каза още, че редица техни законопроекти са били подкрепени от "Воля". По същия начин и от НФСБ са подкрепили редица законопроекти на "Воля".

"Кадрите със скандалите между мен и Веселин Марешки са от март 2019 година. Оттогава няма обидни реплики между нас. Програмите са ни близки, а целите са ни се препокривали", обясни още лидерът на НФСБ Валери Симеонов новата коалиция той и припомни, че проблем е имало и в предишната коалиция. 

"Искри има между всички партньори. Трябва да се забравят личните проблеми. В едно семейство също има скандали. Нека да няма прекомерни изисквания", коментира репликата на Марешки към него "политически проститутки нямат място в българския парламент".

"През последната година и половина сме коментирали коалиция на патриотична база, но разговорите бяха за трите партии - ВМРО, НФСБ, ВОЛЯ", разкри Симеонов.

"Оттеглянето на ВМРО даде тласък на нашите отношения с 'Воля", каза още Симеонов.

Той отхвърли възможността за коалиция и с партия "Възраждане", тъй като са русофилска партия, но не и с КОД на Петър Москов.

"Не ясно дали ще сме в коалиция с ГЕРБ в следващия парламент, всичко е въпрос на договорки и програми", коментира лидерът на НФСБ.