Реформите в МВР, както тези в служба КАТ, се правят с разум и професионално, методично, без излишен шум и във вярната посока, колкото и тези процеси да изнервят опозицията и нейни представители. Така отговори министърът на МВР Валентин Радев на исканата му оставка от БСП.

На фейсбук страницата си той публикува снимките от преобразения КАТ в София и да даде да се разбере, че няма намерение да подава оставка. И написа:

Онова което не виждате са новите цветни указателни табели и вътре в сградите, ремонтираните тоалетни за персонала и посетителите, новите климатици, назначения допълнително персонал за обслужваните над 1000 автомобила дневно, подобрената организация на работа, както и инсталираните 140 ПОС-терминали във всички служби на КАТ в 28-те ОДМВР в страната за улесняване на гражданите и по-евтино плащане на услугите. Предстоят още подобрения, особено след приемането от НС на подготвените три нови проекто-закона на базата на стария Закон за движение по пътищата.

Снимка: Фейсбук

Реформите в МВР, както тези в служба КАТ, се правят с разум и професионално, методично, без излишен шум и във вярната посока, колкото и тези процеси да изнервят опозицията и нейни представители.

Единственият правилен отговор на критиката са резултатите, нали?

Това Ви показвам днес. И така ще продължаваме занапред с моите колеги., заявява в заключение Валентин Радев.

Снимка: Фейсбук

Дир. бг припомня, че днес заместник - председателят на БСП Кирил Добрев поиска оставката на Валентин Радев, заради обществена поръчка за реинженеринг и аутсорсване на системата на частна фирма срещу 1,5 млн. лв.

"Обществената поръчка касае оптимизация на вътрешноорганизационните процеси в МВР и реинженеринг на процесите. Отворих речника, защото МВР си служи със странни и сложни думи. Това е цялостно преосмисляне и пълно препроектиране на процесите", каза по-рано социалистът Добрев.

 "Това не е ли явно признание,че държавата дезертира не от даването на обществени поръчки, а от управленски функции.Настоявам както публично беше обявена тази обществена поръчка, публично да излязат министър Радев и ръководството на МВР и да се извинят на всички професионалисти в МВР. Незабавната им оставка е просто задължителна", заключи Кирил Добрев.