Към настоящия момент няма партия, която да е заявила, че се отказва от ангажимента за четиригодишен управленски мандат. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос за проблемите в коалиционния партньор - Обединени патриоти.

Той посочи, че има теми, по които има различни тези, но различното мнение не означава по никакъв начин, че това е разпад на коалицията. Убеден съм, че всяка една от партиите, които участват в коалиционното споразумение, има своя ангажимент към споразумението и управленската програма, каза Цветанов.

По думите му процесите в Обединените патриоти ги притесняват, но не иска да коментира това през медиите, а в разговор с коалиционния си партньор. Трябва да говорим по между си, а не чрез медиите, това е по-добрият тон, допълни Цветанов. Той уточни, че последно е разговарял с Волен Сидеров в неделя.

Към момента няма конкретно име, което да се смята, че е фаворит за поста главен секретар на МВР, каза Цветанов. По думите му няма развитие на този въпрос.

 Dir.bg припомня, че напрежението при Обединени патриоти ескалира, след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини Валери Симеонов, че защитава интересите на Сорос и джендъризма, а Симеонов го нарочи, че защитава интересите на Москва.

По-рано Национален фронт за спасение на България свали доверието си от Волен Сидеров. От ВМРО се опитват да помирят коалиционните партньори и се надяват събитията да са обратими.

Правителството е в агония, тече битка за постове и разпределение на финансово влияние, заяви Елена Йончева, депутат от БСП.

"Тази тема за разводите ще я оставим на адвокатите да направят изявление" - така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти проблемите в коалицията "Обединени патриоти". "Г-н Карадайъ не е адвокат по бракоразводни тела", вметна и Хамид Хамид.