Д-р Кети Ценова вече не е директор на Регионалната здравна инспекция във Враца, съобщават местните медии.

Преди минути бившата шефка събрала подчинените си в сградата на инспекцията на ул. "Черни Дрин" 2, за да се сбогува с тях. Тя била посетена тази сутрин от служители от здравното министерство, които са ѝ връчили необходимите документи.

Все още няма яснота за това с какви мотиви е прекратен договорът ѝ, който беше сключен след конкурс, проведен около парламентарните избори на 4 април.

Очаква се Министерството на здравеопазването да оповести името на новия шеф на РЗИ-Враца.

Д-р Ценова зае поста след сензационната смяна на д-р Орлин Димитров на 3 юни 2019 г. Първо временно, а преди около месец и за постоянно, тя стана директор. Конкурсът за мястото се проточи цели 2 години и завърши в началото на април.

Преди да оглави РЗИ във Враца, тя беше начело и на центъра за кожно-венерически заболявания. Само 6 месеца д-р Ценова е директор в ЦКВЗ, след което отива да  работи в Здравната инспекция.

На ул. "Черни Дрин" 2 обаче тя се сблъска с много проблеми, а управлението ѝ съвпадна с най-тежкия период на пандемията от коронавирус. През изминалите месеци Враца често беше в челните позиции в България по заболеваемост, а вместо адекватни мерки, РЗИ се превърна в огнище на заразата и дори беше затворена за 2 седмици карантина заради заболели от COVID-19 инспектори.