Старши комисар Светослав Григоров е новият стар директор на Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Той бе представен пред състава на дирекцията от заместник-министъра на вътрешните работи Кирил Ценкин, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Зам.-министър Ценкин благодари на досегашния временно преназначен на длъжност директор старши комисар Тодор Петров от свое име и от името на министър Стоянов, за постигнатите резултати в работата на дирекцията под негово ръководство. Той е представил старши комисар Светослав Григоров като познат ръководител на служителите от дирекцията. Той беше директор на дирекцията от април до октомври миналата година.

Григоров беше уволнен от бившия служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев поради нарушаване на правилата за срещи с политически лица и разписания ред. Старши комисар Григоров провел две такива срещи с представители на партия ГЕРБ преди парламентарния вот тогава.

Тогава Демерджиев заяви пред журналисти, че Григоров няма качества да е директор на областна полиция и е отстранен заради две негови нерегламентирани срещи с представители на партия ГЕРБ, които са се случили преди изборите. "От ГЕРБ могат да кажат много повече за тези срещи, защото част от тях са преки участници в тях", добави тогавашният вътрешен министър.

Старши комисар Григоров е заявил днес, че поема отговорността да ръководи дирекцията и ще разчита на колегите за резултатно изпълнение на задачите и приоритетите на ведомството - ежедневната борба с битовата престъпност, опазването на обществения ред и безкомпромисност в действията за намаляване на пътния травматизъм, безкомпромисност с нарушителите на пътя, неправоспособните водачи и тези, които са зад волана след употреба на алкохол или наркотици.

От своя страна старши омисар Тодор Петров е благодарил на служителите от ОДМВР - Кюстендил за лоялността в съвместната работа и им е пожелал здраве и успехи в делата им.