Цветанов ще е първият български политик, който ще види от близо американския президент Доналд Тръмп, който по традиция следва да присъства на събитието, съобщи Канал 3.

Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването й. Провежда се ежегодно през първия четвъртък на февруари. Това е едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ.

По време на закуската освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ.

На форума се канят още дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави, а за Цветан Цветанов това е четвърто участие.

Очаква се по време на посещението си в САЩ зам.-председателят на ГЕРБ да проведе и редица срещи. Най-вероятно Цветанов ще разговаря с шефове на специалните служби, както и с представители на еврейските организации.