По думите му Криминална полиция вече прави проверки за нарушения при изразходването на парите за последните 4-5 години. Проверява се дали има случаи, при които за ремонта на един и същи обект е плащано няколко пъти.

Цветанов председателства Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, която разпределя помощта от страна на държавата към пострадали в бедствия общини. Вицепремиерът съобщи, че парите за тази година ще се разпределят приоритетно - при затегнат контрол и насрещни проверки, защото средствата били недостатъчни.

„Имаме вече образувани такива досъдебни производства - в Старозагорско имаше две малки населени места, където са усвоявани пари по този начин, в момента работим и по други населени места, където има подобни злоупотреби. Ще направя всичко възможно за тези случаи, които вече са одобрени, да започнем да превеждаме парите. Защото хората не ги интересуват процедурите, които сме въвели, за да осъществим по-голям и надежден контрол. Тези пари трябва да бъдат точно по такива случаи, които са за крайно нуждаещи се, които са изпаднали действително в бедствено събитие, каквито са случаите в Шабла, Тунджа, Елхово, Видин, Брегово", категоричен бе Цветанов.