Внасяме отново искането в АПИ за независима проверка на магистралите този път от името на цялата парламентарна група. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова преди депутати от ПГ на "БСП за България" да внесат за втори път искането до агенцията за независима проверка на магистралите.

"Няма разлика от предишното искане по съдържание и това, което днес внасяме, каза лидерът на БСП.

Преди една седмица четирима наши колеги - Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски, внесоха искане независима европейска лаборатория да провери определени участъци от магистралите, които са строени през последните пет години. Сега внасяме същото искане със 79 подписа, това е действие за връщане на нормалността в държавата", коментира Нинова.

"След като колегите внесоха искането, Камарата на строителите реагира абсолютно неадекватно, заявявайки, че иска оставката на тези 4 депутати, поставяйки срок до 18 ноември и заплашвайки, че ако това не се случи, ще блокират парламента и няма да ги допускат до работа. Днес, с тези 79 подписа заставаме зад четиримата колеги цялата парламентарна група и отново искаме тази проверка. Ще доведем тези искания до край", обясни Нинова.