Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че думите на кмета на София Йорданка Фандъкова по повод на това, че е закъснял с оттеглянето си са извадени от контекста може би с цел да се търси някаква интрига. Това изявление той направи в тервелското село Зърнево (област Добрич).

 

 "С Йорданка Фандъкова сме в отлични отношения и между нас съществува голямо доверие", категоричен бе Цветанов. По думите му неговата оставка е била доказателство за високия политически и морален стандарт, който съществува в ГЕРБ. "Ние сме много по-различни от всички останали. Затова нека преди да ни оценяват - политическите ни опоненти да видят себе си. Дори в момента има няколко народни представители от БСП с повдигнати обвинения, които освен, че не напускат постовете си - вършат активна партийна работа. При ГЕРБ има стандарт и това е силата ни", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

По традиция предизборните слогани на ГЕРБ са изпълнени със съдържание и техният избор не е случаен. Никога не сме гледали на какви слогани са залагали други политически сили през годините, интересували сме се само от това да гарантираме приемственост между основните предизборни послания на партията. В нашият слоган "Европа ни чува" има заложени много резултати - за европейската перспектива на Западните Балкани, за охраната на границата на ЕС, за диалога между ЕС и Турция и за всички досиета, които успяхме да затворим по време на европредседателството. Всичко това ни дава основание да смятаме, че наистина Европа ни чува. Това заяви пред журналисти Цветанов.

Във връзка с предстоящите европейски и местни избори Цветанов отново съобщи, че след евровота ще бъде направен щателен анализ на изборните резултати, като в подбора на кандидати за кметове и общински съветници ще се взима под внимание тяхната активност и обществено одобрение по време на европейските избори. Зам.-председателят на ГЕРБ също така анонсира, че кандидатът за кмет на Добрич ще бъде партиен член, но все още е рано да се говори за име, тъй като номинационните събрания не са стартирали.

Цветан Цветанов коментира, че многото желаещи да се присъединят към ГЕРБ граждани, включително и в с. Зърнево, са доказателство, че партията върши своята работа добре и печели общественото доверие.

Припомняме, че днес Централната избирателна комисия регистрира ПП ГЕРБ за участие в предстоящите на 26 май тази година избори за членове на Европейския парламент. Както председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов съобщи - само за ден и половина ПП ГЕРБ събра 47 200 подписа, но в ЦИК бяха депозирани 9 999, колкото са необходими по закон. Всички документи на ПП ГЕРБ за регистрация в европейските избори бяха приети без забележка от състава на Комисията.

Припомняме, че този петък по традиция ПП ГЕРБ се регистрира първа за евровота. Това стана възможно след като в продължение на близо седмица младежите от ГЕРБ даваха денонощни дежурства пред входа на ЦИК, за да гарантират, че партията ще се регистрира пред всички останали и дългогодишната традиция ще бъде спазена.