За да вървим напред, трябва да сме сплотени. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Пловдив, където присъства днес на честванията по случай навършването на 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.

На днешния ден за 26-и път отбелязваме и празника на Пловдив. Заедно с Цветан Цветанов са кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, народните представители от ГЕРБ-Пловдив Спас Гърневски и инж. Атанас Ташков, председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова, областният управител Здравко Димитров, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, както и още много граждани и официални лица. На честванията присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Честванията започнаха с тържествен молебен в Катедрален храм "Света Богородица", който бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, и ще продължат с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Захари Стоянов и пред паметната плоча на майор Райчо Николов на площад "Римски стадион".

"Съединението е най-голяма сила и за да вървим напред, трябва да сме сплотени в общите ни амбиции", подчерта Цветан Цветанов.

По случай празника на Пловдив председателят на ПГ на ГЕРБ заяви: "Пожелавам на жителите на града здраве, просперитет и все така тяхното населено място да бъде атрактивна дестинация за всички българи. Пловдив е невероятно място, където човек се зарежда с много позитивна енергия".