БСП имат една единствена цел - да има неприятности в държавата, да има безредици и да им се сбъдне мечтата - да отидем на предсрочни парламентарни избори и да имат служебен кабинет, който да бъде назначен от президента Радев. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред bTV по повод протестната декларация на владиците срещу Закона за вероизповеданията.

Цветан Цветанов коментира липсата на кворум в Народното събрание и оказаната от ДПС помощ при гласуването на Закона за местното самоуправление. Той беше категоричен, че ГЕРБ не са зависими от друга парламентарна партия.

"БСП искат дестабилизация още след приключването на парламентарните избори през 2017г., защото няма как БСП да влезе в управление без служебен кабинет и да бъдат служебно назначени. Ако се задълбочи политическата криза и има невъзможност за съставяне на правителство, служебният кабинет ще управлява достатъчно дълго време", допълни Цветанов.

Той добави, че политическа криза ще убие инвеститорския интерес към България, ще намали икономическия интерес и ще увеличи дефицита в бюджета. Той допълни, че акциите на Специализираната прокуратура не са свързани с предстоящите избори.

Попитан и за срещата днес със Светия синод, той каза, че няма никакви различия. "Всичко, което беше поставено като тревожност от страна на Светия синод, смятам, че нямаме никакви различия. Правим разграничаване между собствени средства, които се събират от дейност, която осъществява българската църква и това, което държавата за първи път ще направи, за да има субсидии за вероизповеданията в страната. По този начин ще можем да имаме обществен ресурс, който ще се дава от държавата, тези средства ще се контролират как се изразходват. Те са смятали, че контролът ще бъде върху всичко", заяви Цветанов.

Законопроектът за вероизповеданията е внесен с подписите на Цветан Цветанов, лидерът на БСП Корнелия Нинова и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Представител на левицата обаче не е присъствал на срещата между църквата и властта.

"От вчерашното гледане в правна комисия, БСП бламираха председателката Корнелия Нинова, защото тя е съвносител. БСП имат една единствена цел - да има неприятности в държавата, да има безредици и да им се сбъдне мечтата - да отидем на предсрочни парламентарни избори и да имат служебен кабинет, който да бъде назначен от президента Радев", допълни той.