Страната ни не се нуждае от предсрочни избори, няма и заявена широка обществена подкрепа към някаква алтернатива. Това каза пред журналисти в Пещера председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

Той отбеляза, че няма криза в управлението, защото няма нито едно концептуално различие с "Обединени патриоти" по управленската програма и тя се изпълнява отлично.

"Когато някой иска да провокира криза, това означава, че той не иска да реши проблемите на хората, а да ги отложи във времето. Ние правим точно обратното. Искаме стабилна държава и фактът, че държавата ще похарчи с 5 млрд. лв. повече в сравнение с тази година и то без да се увеличи дефицитът, говори именно за стабилност, добре работеща икономика и отлична събираемост на приходите", обясни Цветанов.

По думите му в бюджета за 2019 г. 490 млн. лв. ще бъдат отделени за здравеопазване, 500 млн. лв. за образование и увеличение на учителските възнаграждения, икономическият растеж е висок и ще запази тази своя тенденция, а БВП ще бъде 116 млрд. лв. "Това означава, че има изпълнение на сто процента на управленската ни програма", отбеляза той.

В Пещера Цветанов присъства на откриването на обновената сграда на Община Пещера.

При откриването той посочи, че благодарение на съвместната работа на кмета, общинските съветници и администрацията, над 16 млн. лв. са влезли в общината по европейски програми и са използвани за различни проекти. Цветанов допълни, че и Министерски съвет е отпуснал средства за реализирането на проекти в Община Пещера в размер на 6.5 млн. лв.

Той изрази задоволство, че жителите на Пещера вече имат лесен достъп до местната администрация. Цветанов призова хората да бъдат активни на европейските избори и да се противопоставят на антиевропейското говорене и акцентира върху приноса на българското европредседателство върху европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Откриване на обновената сграда на Община Пещера

Снимка: Дир.БГ

Проектът за обновяване на сградата е на обща стойност 677 763 лв. осигурено по ОП "Региони в растеж". Първият етаж е реконструиран и в него е разположен Център за обслужване на граждани.

На събитието присъстваха и народният представител от ГЕРБ-Пазарджик Десислава Костадинова, кметът на Пещера Николай Зайчев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, областният координатор на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, заместник-областният управител на Пазарджик Йордан Кожухаров, както и много жители и гости на общинския център.