Ще управляваме пълни 4 години. Ние го правим по най-добрия начин, а вие не можете да бъдете алтернатива. Това обяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на изслушването преди гласуването на вота на недоверие по тема "здравеопазване", внесен от БСП.

От ГЕРБ отговориха на декларациите на опозицията за оставка на Валери Симеонов и заявиха, че атаката към него не е основателна.

"Ние го правим по най-добрия начин, а вие не можете да бъдете алтернатива. Ние ще подкрепим правителството. Ние се стягаме да управляваме страната с пълен 4-годишен управленски мандат, каза Цветанов.

Той цитира цифри, заложени в новия бюджет, които са доказателство за просперитет на страната.

Цветанов защити Валери Симеонов и поясни, че той вече се е извинил официално, а извинение също така е поднесъл и премиерът.

Йордан Цонев от ДПС репликира председателят на парламента Цвета Караянчева, че е позволила в декларацията си Цветанов да наблегне на тема от дневния ред, каквато е вотът на недоверие към кабинета.

"Това противоречи на правилника на парламента, напомни депутатът от ДПС. - Друг е въпросът, г-н Цветанов, че не става дума за управление, а за морал."