В края на седмицата депутатите заседаваха трудно, след като БСП и ГЕРБ бойкотираха кворума и не се регистрираха в залата.

"Имахме хора в болнични, както и депутати, които са в командировка, обясни зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова тв проблема в парламента.

"Не обвинявам опозицията. Кворумът е задължение на управляващото мнозинство. Бих могъл да ги укоря за това, че петък е пленарният ден на опозицията. Тогава се осигурява парламентарният контрол върху изпълнителната власт. Когато говориш, че искаш да бъдеш някаква алтернатива и да предлагаш други модели, трябва да бъдеш в парламента", коментира Цветанов.

На въпрос възможно ли бойкотът на БСП и ДПС да доведе до парламентарна криза, Цветанов заяви, че няма обществено настроение за предсрочни парламентарни избори.

Той заяви, че поетите ангажименти към майките на деца с увреждания ще бъдат спазени.

"В средата на декември ще бъдат приети законодателните промени, за да може в новия бюджет, който ще бъде приет, да има заделени 150 млн. лв. за социалната политика, свързана с децата с увреждания", поясни Цветан Цветанов.

Той коментира и проверките и арестите, които текат в Агенцията за българите в чужбина.

"Това, което е видно, е, че има политическа воля, за да може да се даде пълна гаранция на българските институции да си вършат работата. Нека да е ясно, че, за да се получи българско гражданство, има много институции. В крайна сметка като се подготвят документите, вицепрезидентът е този, който подписва получаването на българско гражданство", посочи Цветанов.