Радвам се, че разумът надделя. Можем да кажем, че това, което се генерираше за война между институциите, вече е затворена страница. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайки подписването на указа от страна на президента Радев, с който той освобождава от длъжност главния секретар на МВР Младен Маринов.

Така утре парламентът ще може да приеме и тримата предложени за нови министри - Младен Маринов - вътрешен министър, Петя Аврамова - регионален министър, и Рожен Желязков - транспортен министър. 

"Процедурата ще бъде приключена утре, вече имаме издаден указ от президента. Всички документи са постъпили още при първата кореспонденция между МС и президентството. Това, което направи министър Валентин Радев, е повтаряне на кореспонденцията, със същите приложения", посочи той и уточни, че нищо не се е променило, за да се добавят документи.

"Съветниците на президента му дават съвет. Вслушвайки се в техните идеи, взима хард позиция, търсейки конфронтация. Няма закон, който да изисква съгласувателна процедура. Има подзаконов нормативен акт, Устройственият правилник на МС, където е заложено, че трябва да има съгласуване", каза още Цветанов.

"Единни сме за подкрепата на новите министри, а за оставките НФСБ има различно мнение - каза пред журналисти в НС председателят на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров. - Стигнахме до общото мнение, че това е нормално. Има такава клауза в коалиционното споразумение. Това не пречи на гласуването на новите министри, там и трите партии сме "за" тях."