Смятам, че няма политическа сила, която да не подкрепи спазването на закона от българските граждани. Някой от текстовете трябва да са по-отбрани, за да избегнем всякакви спекулации. Така Цветан Цветанов коментира ултиматума на Красимир Каракачанов, който заяви, че ще подаде оставка, ако концепцията му за ромите не бъде приета.

"Винаги правя паралел с други периоди, когато е имало предстоящи избори. Вижда се, че някои се опитват да използват този период. Смятам, че трябва да търсим консенсус по тази тема", каза още той.

"Съставът на избирателната комисия е избран през 2014 г. Сегашната председателка на ЦИК е назначена от БСП. Всяка една спекулация, че някой може да манипулира изборния процес в днешно време, при тази публичност и тази обективност, е бягане от отговорност от загубата, която можеш да понесеш", коментира още Цветанов.

"Днес имах възможност да разговарям с Валери Симеонов, ще се чуя и с Волен Сидеров. Това, че няма събиране на коалиционния съвет на едно място, не значи, че ние не си говорим. Коалицията е стабилна, въпреки че някои от колегите имат различни мнение. Знаете, че това няма как да не се случва. Управленската програма се изпълнява на 100%. Днес се чух и с Каракачанов. Утре вечерта се разбрахме да се видим и да обсъдим тези теми, които представляват интерес за всички", заяви депутатът от ГЕРБ.