Съвсем нормално е, след като БСП и Румен Радев са едно цяло, те да координират действията си, защото влизането им във властта няма как да стане чрез избори, заяви по bTV лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По повод изказването на президента Радев за липсата на 1.6 млрд. лева, оставени от служебното правителство Цветанов коментира, че "когато казваш "А" трябва да продължиш до края".

Остава впечатлението, че си поредният изпълнител на политически поръчки за влизане на едно временно правителство през задния вход, отбеляза Цветанов.

На въпрос защо въпреки конфликтите с президента ГЕРБ са гласували промените в закона за приватизация (тоест уважили ветото на държавния глава) Цветанов каза, че понякога трябва да се вземе решение, с което да не може да се спекулира.

Ние се съобразяваме с обществената посока и нямаме никакъв проблем, подчерта Цветанов.

Във връзка със скандалите в малката коалиция Обединени патриоти между Валери Симеонов и Волен Сидеров, Цветанов каза, че голямата коалиция (те плюс ГЕРБ) е стабилна и "ще добута" до края на мандата.

Снощи имахме среща с патриотите - правителството е стабилно, имаме управленска програма. Нямаме никакво разминаване нито в подхода, нито в начина на реализирането ѝ, категоричен е Цветанов.

По думите му не е коректно да коментира медийните участия на коалиционните си партньори, нито дали Волен Сидеров е "назначил" Валери Симеонов за вицепрезидент (както се изрази лидерът на "Атака").