Цветан Цветанов научил от медиите въпроса за евентуална проверка от главния прокурор Сотир Цацаров къде и при какви условия живее Владислав Горанов. Той изрази убеденост, че финансовият министър може сам да даде отговор на въпроса.

"Няма човек, който да бъде защитен при сигнал и казаното от главния прокурор е съвсем нормално, аз сега разбрах", допълни лидерът на ПГ на ГЕРБ. И призна, че не знае къде живее Горанов, макар да е шеф на групата и заместник-председател на ГЕРБ, защото не разпитва колегите си за такива неща. "Не съм в това си право. Аз разговарям с колегите, но не ги питам какво правят, с кого си лягат и къде живеят", отсече Цветанов.

Той припомни, че също е бил проверяван неколкократно за апартаментите, така че не вижда нещо нередно в евентуална проверка на Горанов.

"Не смятам, че трябва в момента да интерпретираме и да създаваме новини. Нека компетентните органи си свършат работата, ако има достатъчно данни за проверка. Всеки в България може да бъде проверяван, на база на постъпили сигнали. Няма човек, който може да бъде защитен и да не бъде проверяван при постъпване на сигнал. Това е съвсем нормално и е закономерно всяка информация, която постъпва да се проверява, и да се спрат всякакви интерпретации и спекулации", обяви председателят на ПГ на ГЕРБ.