По време на пресконференция в БТА, на 34-ия ден от гладната стачка на Николай Колев - Босия, той обяви, че е получил покана от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева за разговор в сградата на Народното събрание. След това поетът дисидент напусна брифинга в инвалидна количка и се отправи към сградата на парламента.

Преди това Николай Колев заяви, че само изпълнението на многократно поставяните от него условия, а именно оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски и разпускането на Народното събрание, са условията за прекратяване на гладната му стачка.

Николай Колев - Босия и подкрепящите го настояват президента да свика общонационална кръгла маса от неправителствени, териториални и други движения, които да поставят ясно и точно проблемите на България. На тази основа да се създаде програмен парламент и програмно правителство, което да изпълни решенията на кръглата маса.

"В противен случай ще се влачим като пребити кучета", коментира той. По думите му политиците нямат сетива за това, което трябва да свършат. "Оставихме ги 28 години и те не решиха нито един проблем, а само създадоха още повече", каза Босия.

Подкрепата си за бившия дисидент на днешната пресконференция заявиха Ренета Инджова, министър-председател в служебно правителство, назначено от президента Желю Желев, с тримесечен мандат и бившият служител на НСО подп.Николай Марков.

Николай Колев обяви началото на гладната си стачка на 12 юни т.г. с декларация, с която поиска оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски и разпускане на Народното събрание. Мотивите му бяха - корупцията в Агенция "Автомобилна администрация" при издаването на шофьорски книжки и стимулиращото корупция законодателстване на депутатите.