Очаквам коалицията с НФСБ да се запази. Четох тяхната декларация по медиите, утре те ще дадат и официална пресконференция. Това коментира в Димитровград председателят на парламента Цвета Караянчева, цитирана от БТА.

Имаме обща програма, която трябва да изпълняваме в своя мандат. Разбира се, в една коалиция, в едно семейство винаги има разногласия, уточни Караянчева. Тя добави, че те трябва да се решават на масата на преговорите и увери, че очаква утре положително становище за оставането на НФСБ в коалицията. Възможно е след време да възникнат нови противоречия, но ние сме различни политически сили и всяка има своята програма и трябва да уважи своите избиратели, посочи още Караянчева.

Законът за пътищата и задължението всеки превозвач да има колани в автобусите си ще бъде приоритет през новия парламентарен сезон, заяви Караянчева. Следват социалните закони - Законът за личната помощ вече е парламента и е припознат от БСП и Воля, отбеляза председателят на парламента.

Предстои в началото на октомври да влезе напълно новият Закон за хората с увреждания. Остава и Законът за социалните услуги, който може би в края на ноември ще влезе в Народното събрание. Продължаваме административната и съдебната реформа и разбира се, ще гледаме Закона за бюджета за следващата година.