Бившият председател на Народното събрание и водач на листата на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева съобщи, че шефът на Областното пътно управление в града инж. Иван Гавазов е отстранен от поста си, след като в АПИ е получен донос срещу него и заради познанството му с нея.

В профила си във Фейсбук, Караянчева написа, че Гавазов е бил привикан в Агенция "Пътна инфраструктура", докато е бил в болничен.

"Новоназначеният директор Апостол Пенчев му е предложил да освободи поста и да се оттегли на позицията младши експерт. Като причина за кадрила е изтъкнал подаден донос срещу Гавазов и ...познанството му с Цвета Караянчева, председател на 44-то Народно събрание. Очаква се мястото на Гавазов да заеме млада дама от влиятелен бизнес-кръг, близък до ДПС, която покровителите й да ползват като гумен печат за заздравяване на позициите си в региона", твърди още бившата шефка на Народното събрание.

По думите й, преди да направи рокадата на директорския пост в ОПУ-Кърджали, служебното правителство е спряло ремонта на три ключови пътни отсечки, стартирали по времето на кабинета Борисов 3 - Кърджали - Ардино, Джебел - с. Рогозче и Бял извор - Жълтуша - Неделино, средствата за които са били осигурени с нейно съдействие.

"Това е безпрецедентно отстраняване на доказан специалист, без мотиви, без зачитане на човешкото и професионалното му достойнство, заради контакти с политик в мое лице и по съмнителни "комунално-битови" причини, изфабрикувани в донос от външно на системата лице и напомнящи едни отдавна забравени мракобесни времена, когато имаше нравствена милиция", завършва Караянчева.