Тройната коалиция, която управлява България в момента, е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда, написа във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов по повод избора на гуверьор на БНБ.

"Гледах дебатите в Парламента за предопределения избор на Димитър Радев за шеф на БНБ. Всъщност, дебати нямаше. Мразя да се изразявам така, но още преди две седмици в един мой пост, ви казах за договорката в сглобката, а именно, че ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС са се разбрали Димитър Радев да е управител на БНБ, а подуправители да бъдат Чобанов от ДПС и Гюров от ПП.

По думите на Трифонов днес е станало точно това.

"С гласовете на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС беше избран Димитър Радев, а след това той обяви, че негови подуправители ще бъдат Чобанов и Гюров. Каква красота! Аз съм Нострадамус! Всъщност, не съм разбира се. Просто тройната коалиция, която управлява България в момента е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда", пише Трифонов.

Лидерът на ИТН посочва и нови сглобки във властта като пита как така при кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ преди година журналистите са видели, че той е работил в "Инвестбанк", оповестили са го на всички и са твърдели, че това е страшно, а сега, при кандидатурата на Станимир Михайлов, който е предложение на ПП за шеф на Здравната каса, журналистите не виждат, че и той е работил в "Инвестбанк".