Вчера заместник-председателят на партия "Има такъв народ" Тошко Йорданов, заедно с ескпертите Ива Митева и Димитър Гърдев, проведе работна среща с посланика на САЩ в България Нейно Превъзходителство г-жа Херо Мустафа, съобщиха днес от политическата формация на Слави Трифонов.

В него се казва още:

"Г-н Йорданов запозна посланик Мустафа с основните приоритети на ПП "Има такъв народ" - борбата с корупцията, преодоляване на последствията от тежкото икономическо състояние в страната, и ясна, открита и предсказуема външна политика, основана на пълноправното членство на България в ЕС и НАТО.

На срещата бяха обсъдени ключовите приоритети в двустранните отношения между България и САЩ, задълбочаване на стратегическото партньорство, включително в сферата на икономиката, с оглед перспективите за привличане на инвестиции и по-пълноценно взаимодействие с бизнеса. Беше потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с корупцията и налагането на върховенството на закона.

В хода на разговора бяха обсъдени усилията за поддържане на стабилността в региона на Западните Балкани, Черноморския регион и региона на Източното Средиземноморие.

В заключение и двете страни подчертаха желанието си САЩ и България да бъдат силни и надеждени партньори, което преминава през стабилни демократични институции и провеждането на прозрачни и честни избори".