"Не знам за какво протестират тези хора. Ние така или иначе сме подали оставка, образно казано. Оставка от коалицията". Това заяви в парламента председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, цитиран от БНТ.

"Мисля, че е вредно управлението на Кирил Петков да продължи. Имам поглед отвътре", допълни той.

Той заяви, че коалиция на ИТН с ГЕРБ и ДПС няма.

"Докато ние гласувахме оставката, Кирил Петков се счупи да пише есемеси на наши депутати", каза още ТошкоЙорданов. И добави: "Не е морално министър-председателят да праща есемеси на наши депутати, докато ние обсъждаме оставката на Никола Минчев".

"Кирил Петков и ПП-тата, заедно с Радостин, тормозят депутати, държат се като мутри", заплашват, каза Йорданов. "Ако бяха мъже по дух, не по панталони, щяха да влязат в парламента и да си подадат оставката, и да отидем на избори. Но те не са мъже и пискат", допълни той.

Мустафа Карадайъ: Мафията пазарува народни представители

Както виждате, мафията пазарува народни представители. Колеги от другите парламентарни групи се оплакват, че има преса. Това каза в кулоарите на Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Той добави, че от медиите е разбрал, че е имало опити за подкупи на депутати. "Мафията завладя властта и се опитва да завладее държавата", коментира той.

Карадайъ добави, че "властта на задкулисието" в момента няма мнозинство в парламента.

Цялата тази манифестация се прави, за да се пресират народни представители, коментира още лидерът на ДПС.

"Тези хора са умнокрасивите на България - почтените, разумните, съвестните, моралните. На тях им е позволено да нарушават законите и Конституцията, да купуват и заплашват народни представители, както и да бият народни представители", коментира Карадайъ.

Корнелия Нинова определи възможността за предсрочни избори като най-лош вариант

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова определи възможността за предсрочни избори като най-лошия вариант.

"Това означава да оставим държавата на прага на есента или на зимата в несигурност, в политическа нестабилност, не дай Боже, без парите за пенсионери, земеделски производители, млади семейства и работници. Това е най-лошият вариант", коментира тя пред журналисти в кулоарите на парламента.

"Няма да могат да се приемат законите за Плана за възстановяване и устойчивост, т.е. ще продължим да губим средства от Европейския съюз, които са изключително важни за развитието на България в следващите 10 и 20 години, така че ключово е правителството да продължи", заяви още Нинова.

По повод предсрочното освобождаване на председателя на Народното събрание Никола Минчев, вицепремиерът каза, че това е било "пирова победа".

Атанас Атанасов: Всичко е режисирано от Москва за смъкване на правителството

"Всичко е режисирано от Москва за смъкване на правителството и дестабилизация на политическата обстановка в България. За съжаление, ГЕРБ са вътре в тази история". Това заяви Атанас Атанасов от "Демократична България" за събитията от днешния горещ политически ден.

"Има пълзящ преврат у нас. Не им харесва на депутатите от новото управляващо мнозинство това определение. ИТН обещаваха да изчегъртат Борисовата държава, а днес са в колаборация", коментира Атанасов.

Той критикува желанието на ИТН да бъде гласуван вотът на недоверие в неделя, коментирайки че вероятно бързат, за да няма депутати от тяхната група, които да гласуват срещу вота. Допълни, че е почивен ден и хората ще излязат да протестират.