Президентът Румен Радев трябва да се освободи от секретаря си по антикорупция Пламен Узунов преди да започне кандидатпрезидентската кампания наесен, посъветва Татяна Дончева от "Израви се. Мутри вън!" пред bTV.

"Създава впечатление, че в името на приятелството си с един човек, който може би не го заслужава, той е в състояние да жертва втория мандат", обясни Дончева.

Изказването на лидерът на "Движение 21" идва в резултат на няколко събития, свързани с президентския секретар Пламен Узунов.

Той беше заснет как прибира плик с неизвестно съдържание, донесен от бившия митничарски шеф с лоша слава Петко Петков.

Разговорът между двамата в столично заведение е без телефони, те са оставени на далечен шкаф.

"Повече от 10 години не работя на митниците, а съм на съвсем друга работа. С Узунов сме приятели отдавна. Клипът очевидно е заснет от камерите на заведението, в което пихме кафе. Сетете се сами срещу кого е опитът за дискредитиране. Аз няма да влизам в обяснителен режим. Да ме повикат където трябва и ще дам обяснения. Но и ще си потърся правата в съда срещу всеки, който цапа името ми - моето и на моето семейство", заяви Петко Петков.

На въпрос какво има в плика, Петков каза "личен подарък", без да уточнява какъв.

От своя страна президентството заяви, че "няма да коментира манипулации". 

"Не се занимавам с филмови продукции на ГЕРБ. Чух всякакви причудливи интерпретации на тази тема, включително и от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато. Тук случаят очевидно изобщо не е такъв", заяви държавния глава по повод изтеклите видеозаписи от среща на Узунов и бивш митнически шеф.