"Моето лично обяснение за това, което се случва и за действията на Корнелия Нинова, е това, че след като тя направи няколко политически и вътрешнопартийни гафа, няколко пъти се случва, търси врага с партиен билет". Така депутатът от ПГ на "БСП за България" Георги Търновалийски коментира изключването на Георги Гергов.

Такъв според Търновалийски е и настоящият случай с Гергов.

"След като направиха гафовете с президента и гафа с кмета на Перник - най-успешният градоначалник, трябваше да има една удобна мишена, с която председателката на партията да си излъска имиджа", смята още той.

"Когато Георги Гергов е бил член на тази партия предполагам, че Нинова не е знаела, че има такава. По никакъв начин не може Гергов да се асоциира с ГЕРБ, защото той е партиен член от много години. Това, че има приятели във всички среди и политически партии не го прави член или симпатизант на тези организации", посочи Търновалийски.

Според него в период на предизборна кампания, вместо да се води битка с политическия противник - ГЕРБ, се разчистват вътрешнопартийни сметки, което било самоубийствено.

"Действията на Изпълнителното бюро и на Нинова са в противоречие с устава. Гергов може би пречи, защото е независим, независими са и организациите, на които е председател. Може би и защото е почетен консул на Русия. Вероятно и защото има повече информация и някой се страхува", допълни депутатът от ПГ на "БСП за България".

На въпрос дали Търновалийски ще стане независим депутат, той отговори, че няма да достави това удоволствие на Корнелия Нинова.