Референдумът в Македония можеше да сложи един прекрасен край на цялата тази драма, която трае 20 години с името и веднага да даде начало на интеграционния процес - буквално членство в НАТО и ЕС. Това каза евродепутатът Светослав Малинов в предаването "Тази сутрин" по bTV.

По думите му нещата в западната ни съседка не само че не са приключили, а тепърва започват. От опозицията - ВМРО-ДПМНЕ, пък се страхували от предсрочни избори, защото те ще покажат, че независимо, че 50% от гласовете не бяха минати, избирателите, гласували с "да", осигуряват огромно мнозинство на управляващата коалиция.

Евродепутатът коментира и изявлението на руския президент Владимир Путин, който вчера посочи България като лош пример в реализирането на енергийни проекти, заради проекта "Южен поток".

Според Малинов България е "болка" на руския държавен глава, заради трите ключови проекта от "Големия шлем" - "Бургас - Александруполис", "Южен поток" и АЕЦ "Белене", по които досега няма успешно развитие.

"Ако Путин иска да намекне, че поне АЕЦ "Белене" да стане, за да защитим интересите си, наистина е сбъркал адреса, независимо, че в момента един от адресатите - ГЕРБ, нещо поддаде, няма да има АЕЦ "Белене", няма да го бъде", заяви Малинов.