Оставката ми беше приета - каквото можах, направих за АПИ. Това каза на брифинг в Министерски съвет председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, който по-рано днес подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов.

"Трудностите, които бяха създадени в началото на годината с продажбите на електронни винетки, доведоха до доста неприятни моменти. След разговора, който проведохме с премиера Бойко Борисов, прецених, че трябва да се поеме по-голяма отговорност от тази от миналата седмица. Считам, че аз нося повече отговорност, така че депозирах своята оставка, която беше приета. Нищо лошо към премиера, напротив, той постъпи както трябва", коментира той. 

Инж. Глосов посочи, че каквото се могъл, е направил за АПИ.

"Благодаря на екипа, с който съм работил, както и на екипа на МРРБ. Нищо лошо към премиера", каза още вече бившият шеф на АПИ.

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова допълни, че премиерът Бойко Борисов остро е разкритикувал проблемите с въвеждането на електронната система за таксуване и е поискал поемане на отговорност.

"Работим да окомплектоване УС на АПИ така, че да няма сътресения за работата на агенцията. Предстои ни много работа", обясни тя.

Кой ще поеме длъжността председател на Агенция "Пътна инфраструктура" засега не е ясно.