Представители на студентските съвети официално предложиха на Христо Стоичков да стане „изразител” на техните искания.  Те лично отнесоха молбата в зала „Арена Армеец”, където бившият футболист взе участие в демонстрационен приятелски мач, съобщи bTV.

„Ние днес сме тук да ви питаме можете ли вие да бъдете нашият гарант и знаме към гражданското обединение? Единственото ни условие е този човек да бъде политически необвързан и единствената му кауза да е успехът на гражданското общество и бъдещето на България”, заяви Ангел Георгиев от Национално представителство на студентските съвети.

„Ако бъдете честни, говорите истината, гледате хората в очите, бих си дал съгласието да бъда с вас. Но не искам никой да цапа моето име! Достатъчно го оцапаха!”, отговори Стоичков.

На въпрос какво мисли за оставката на правителството на Бойко Борисов, с когото Камата нееднократно е демонстрирал приятелските си отношения, легендарният футболист заяви: „Изобщо не ме интересува нито правителство, нито който ще да е. Аз съм безпартиен. Бяхме приятели? Ти мислиш ли, че не сме? Всеки си решава неговия път. Моя път съм го решил къде трябва да бъде. Щом хората са недоволни и протестират, значи има защо”.

Стоичков каза още, че „политик” е мръсна дума и никога не би подкрепил нечия предизборна кампания. „Политик не може да дойде, аз съм безпартиен!”, няколко пъти повтори Камата.

Вчера студенти от различни университети се събраха и изразиха исканията си за реформи в политиките спрямо младите хора. Очаква се в събота Стоичков да изслуша подробностите по тези искания и да каже дали ще застане зад тях с името и лицето си.
За целта в зала „Арена Армеец” ще бъде организиран форум. „Ако не намерим пари за наем, ще обявим символична такса от 1 лев от всеки, който иска да присъства”, заявиха пратениците на студентските съвети в отговор на въпроса, кой ще плати наема на залата.

Междувременно стана ясно, че 40 дни след началото на протестите срещу монополите, във Варна са опънали палатки пред общината. Засега това са направили само двама от недоволните. Те настояват за незабавна оставка на Общинския съвет. Ако това не се случи утре до 18 ч., от понеделник протестиращите на палатка ще обявят безсрочна гладна стачка.

Да оставим настрана емоциите и да потърсим това, което ни сближава, призова протестриращите от сайта си бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Той смята още, че те трябва да се отърсят от мита, че главната цел на всяко правителство е умишлено да навреди на обществото. Сакскобургготски казва още, че вече сме чули гласа на протеста, сега трябва да оставим милионите избиратели да кажат думата си на 12 май. Бившият премиер призовава и за висока избирателна активност.