Близо две трети от българите не смятат, че проблемите в Перник не са климатични, а политически. Мисля, че вотът на недоверие е естествена реакция на опозицията. Очевидно е, че хората ги вълнува как да се реши проблемът в Перник. Това заяви пред БНР президентът на ПЕС Сергей Станишев.

"Трябваше по-принципно обаче БСП да постави своите въпроси за политиката на управление на водите, а не да се концентрира само в Перник. Математически погледнато, вотът трябва да мине, ако зависи от силите, които не са в коалиция с ГЕРБ, но в парламента никога нищо не е математика", добави той.

Според него полето на БСП не е в патриотичните теми. "Партията не трябва да изпуска социалната тема. В момента се правят опити да се наподоби ГЕРБ. Ние можехме да спечелим местните и европейските избори, имайки предвид скандалите около ГЕРБ миналата година. Говоря като човек, който оценява рисковете и говоря истините, които невинаги са приятни. Искам да видя в БСП дебати между кандидатите за председател на партията. Ние тръгваме на избори като на национален без списъци на избирателите. Когато в ЕС се правят подобни избори, се търси привличане на внимание на обществото", каза още Станишев.