Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от "Има такъв народ" каза пред журналисти в парламента, че ще депозира оставката си утре сутринта.

Попитан защо вече не я подал и какво чака, той отговори: "Това е въпрос на моя преценка, какво има да чакам". Дойдох да видя моята група, която ме е излъчила като министър, обясни още Василев.

Решението е взето, четиримата министри на "Има такъв народ" подават оставки заедно със заместник-министрите, посочи той и добави, че това не подлежи на никакъв коментар.

"Не подлежи на никакъв коментар. Това е политическо решение на партията. Ние от спорта нямахме забележки по отношение бюджета", допълни министър Василев.

По думите в момента, в който му бъде приета оставката и гласувана, се връща като депутат.

"Вероятно за малкото време, в което ще съществува този парламент, но да не бъдем пророци, нищо не се знае", допълни Радостин Василев.

До оставките на министрите на "Има такъв народ" се стигна, след като в сряда лидерът на партията Светослав Трифонов обяви, че напуснат кабинета и управлението.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов вече е депозирал оставката си още вчера, а председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов заяви пред журналисти, че няма съмнение, че и истаналите трима ще си подадат оставките. Той посочи, че министърът на енергетиката Александър Николов е в чужбина и по тази причина не го е направил, без да уточни защо не са го сторили другите двама.