Така "Кауза Пловдив" се присъедини към коалиция "РБ - Глас народен". По-рано днес  Коалиция "Реформаторски блок " и ПП "Глас народен" подписаха споразумение за съвместно явяване на предсрочните парламентарни избори.

Според лидера на "Кауза Пловдив" Георги Титюков "време е десницата да се обединява, а не да се явява разединена и всички седесари по душа да се явим единни".

От страна на РБ споразумението подписаха Петър Москов, самостоятелен член на РБ, лидерът на СДС Божидар Лукарски и заместник-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

Това, което се случва днес е плод на усилията ни за обединение на десницата, каза Лукарски и допълни, че очаква да бъдат припознати като обединителен център и да бъдат подкрепени от хора "с откровено дясно минало".

Петър Москов съобщи, че водачите на листите ще станат ясни след дни и ще бъдат обявени, след общо съгласие на всички партии от РБ и коалицията. София, Пловдив, Варна и други големи градове винаги имат преимуществото да бъдат водени от националните разпознаваеми лидери на отделните партии, добави Москов.

Това, което по думите му ще направи РБ за Пловдив, като знаков за сините град, е да има знакова личност за водач на листата.