За пореден път БСП злоупотребява с общественото внимание, обявиха от ГЕРБ.

Да каже, че други са разграбили държавата, когато тя самата е активен участник в тази държава, да говорят за някаква промяна, някаква нова визия е не само наглост и арогантност, коментира депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски изказвания на Нинова пред електората, че Борисов си отива и оставя държавата разграбена.

По думите му Корнелия Нинова и депутатите от БСП са сценаристи, режисьори и изпълнители на главните роли в разграбването на България.

Вместо червени бюлетини Корнелия Нинова ще получи на изборите догодина голям червен картон,  прогнозира депутатът от ГЕРБ.

Нинова не направи нищо ново, освен да потвърди мнението ми, че наглостта е основна отличителна черта на БСП и най-вече на нейния лидер, коментира още Гърневски. Той нарече соцлидерката "г-жа Импексова". "Да припомня на г-жа Импексова, че разграбването на държавата стартира преди 1989 г., когато БКП разграби парите на държавата и ги прехвърли във външнотърговските дружества. След това продължи с приватизацията и фалитите на банките, в които участва друг виден социалист - проф. Румен Гечев. Аз го наричам академик, защото няма по-голям академик в света по ограбването на банки - над 20 банки", каза депутатът от ГЕРБ.

По време на кариерата й като син активист Нинова участва в приватизацията, напомни Гърневски. "Където стъпи г-жа Импексова, трева не никне", категоричен бе Гърневски.

Той напомни и за Пловдивския панаир, и за червените куфарчета. И обясни, че това е било практика до 2009 г., когато "за радост на народа дойде политическа сила, която вече девета година лекува раните на България след този грабеж".

Според депутата от ГЕРБ, БСП да говори за промяна и нова визия е не само наглост и арогантност, защото те били сценаристи на разграбването на България. Той препоръча на червените да бъде "възнаграден народа, като го освободят от присъствието си на политическата сцена".

За пореден път БСП злоупотребява с общественото внимание и единственият начин да "налеят" интерес към себе си е чрез сериозни манипулации, обяви Александър Иванов от ГЕРБ.

Оборвайки я, Иванов припомни: фискалният резерв е 11 млрд лв., 105 млрд лв. БВП, под 6 на сто безработица, инфлация под средната за еврозоната, очакваните приходи в хазната всяка година се увеличават поради по-добрата работа на приходните агенции и изсветляването на икономиката.

Под 6 процента е и контрабандата на цигари при 36 на сто през 2009 г., 2,7 млрд лв. за здравеопазване през 2009 г. - 4,7 млрд за тази година, продължи с контрааргументите депутатът.