Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев твърди, че служителката от НСО службата, която беше заснета на столичен булевард в скандал с пътен полицай е влязла в сблъсък и с неговото семейство.

"Абсолютно съм убеден, че тази жена, която ръкомахаше и се държеше арогантно, която се опитваше по всякакъв начин да унижи служителя на КАТ, е същата служителка, срещу която имам жалба, подадена в НСО на 3 август 2018 година", каза по bTV Мараджиев.

Семейството на кмета се засякло със служителката на НСО Елисавета Толева в затворен комплекс в Слънчев бряг. Кметът отказва подробности какъв точно е бил поводът за разпрата, защото казусът бил личен.

"Подобна агресия, както хората видяха в клипа, абсолютно по същия начин моето семейство изпита на гърба си. Пред очите ми тази служителка със същото арогантно отношение, скубеше руска гражданка. Скандалът беше ужасен", каза кметът Георги Мараджиев.

Клип в социалните мрежи предизвика съмнение за скандал с участието на съпругата на президента Десислава Радева. Авторът на видеото Богдан Асенов твърди, че именно тя е пътувала в автомобил на НСО, който се е движил в насрещното в центъра на София, съобщи вчера bTV. На кадрите се вижда скандалът с полицай, който е опитал да санкционира водача на автомобила.

Днес кметът на Стамболийски разказа, че веднага след инцидента в Слънчев бряг през август семейството му е отведено в полицейския участък в Несебър.

"Без телефони, 40 минути разпити. Това за мен беше преднамерено, беше добре организирана атака срещу мен и моето семейство. С една единствена цел - служителят на НСО да бъде оневинен", изтъкна Георги Мараджиев.

От НСО обясниха пред bTV, че действията на служителката им са били в извънслужебно време. Била направена проверка, а преписката от несебърската полиция била изпратена в прокуратурата.

Кметът на Стамболийски получил и писмен отговор от НСО. По думите му с уверение, че ще се вземат мерки.

"Този човек трябваше да се лекува, този човек трябваше да бъде изключен от системата и аз питам господин Радев - знае ли господин президента какви хора охраняват жена му", каза още кметът на Стамболийски.

От НСО казаха за националната телевизия, че през тази година в службата са наложени дисциплинарни наказания на шестима служители. Не са уточнили дали Толева е сред тях.

Преди часове президентът Румен Радев заяви, че "зачестилите раздухвани пътнотранспортни скандали, в които се въвлича" неговото семейство, "няма да станат индулгенция на управляващите за техните безобразия".