След като вчера Мая Манолова обяви, че организира граждански протест и автопоход заедно с майките от "Системата ни убива" на 23 май пред Министерски съвет, днес става ясно, че палатките са вдигнати от Министерски съвет тази нощ. 

"Господин Борисов, под прозорците на Министерския съвет ще има протест срещу Вас, за да Ви кажем, че е време да си тръгвате. Ще дойдем с няколко обещания - ще има ревизия на паметните ви записки, паметните ви записи и паметните ви 11 години във властта", обяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в свое видео на живо във Фейсбук.

"Ще има ревизия, г-н Борисов, на антикризисните телевизионни пари, които ужким раздавате на хората, а хвърляте от вертолета на приближените си хора и фирми. Ще има ревизия на вашите Влади Горановци, Ананиевци, Дани Кириловци, на приближените ви фирми и холдинги. Ще има ревизия на онези 4,5 млрд. лв., които обещахте на гражданите. Те не стигнаха нито до фирмите, нито до домакинствата и обикновените хора. Ще дойдем в събота, за да ви попитаме къде са парите", изброи мотивите си бившият омбудсман.

Днес обаче става ясно, че след нейната закана тази нощ са вдигнали палатките на майките без предупреждение, при положение че за тяхното поставяне има разрешение.

"Това е истинско безобразие и провокация към майките на деца с увреждания от "Системата ни убива" и към будните български граждани", категорична е Мая Манолова. 

По думите на Манолова това става часове, след като пред Столичната община е заявен съвместен протест в събота на двете граждански организации - "Изправи се.БГ" и Системата ни убива.

Това е протест срещу Борисов и вероятно това е причината за вандалския акт срещу майките, но той е и вандалски акт срещу гражданите и срещу "Изправи се.БГ". Какво изплаши управляващите? Хората ще отидат да протестират срещу арогантното управление на Борисов, допълни Манолова.

Това е опит да ни сплашат, да ни спрат, няма начин, каза тя и попита защо палатките пред президентството също не са махнати.

Манолова организира протест и автопоход от 11 часа на 23 май пред сградата на Министерски съвет. Между 12 и 13 часа ще се проведе и автопоходът.

Протестиращите ще се обявят за ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми.

Исканията на протеста са за справедлива подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на непрозрачното харчене на държавен ресурс и срещу отказа на правителството да подкрепи обикновените граждани и домакинствата.

Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока и природния газ.

В протеста ще участват привърженици на двете формации от София, но и от други населени места, където "Изправи се.БГ" има клонове.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите с цел осигуряване на задължителната социална дистанция.