Премиерът Бойко Борисов разпореди на регионалния министър Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите. Той беше категоричен, че трябва да се реагира максимално бързо при сигнал за скъсани или липсващи заграждения, съобщиха от пресслужбата на правителсвото.

Това се случва, след като преди няколко дни кон излезе на АМ "Тракия" по тъмно и предизвика катастрофа с кола, а пътуващите в нея млади мъж и жена се разминаха като по чудо без наранявания.

От публикуваната стенограма става ясно какво точно е разпоредил премиерът:

Бойко Борисов: Аврамова, с Младен Маринов съвместно, "АПИ" и "Пътна полиция", на всички магистрали искам да проверите отстрани загражданията. Там където са откраднати, веднага да се възстановят, там където са пробити, да се поправят, а полицаите от "Пътна полиция", които са по магистралите, да наблюдават тези пасища. Нека районните полицейски инспектори да минат и да видят намират ли се някъде откраднати мрежи от магистралата или табели. Сега като свърши заседанието, двамата се разберете от днес да започне. Не може да излезе кон на магистрала. Късмет, че хората са живи.

Петя Аврамова: Животните излизат и от пътните връзки, които водят към магистралата.

Бойко Борисов: На пътните връзки няма ограда, но и на 112, и на трасетата, Маринов, има ли сигнал, веднага отива полицейски автомобил и ако трябва с лампите свети и предупреждава.

Междувременно премиерът разпореди на министрите: "Ветото на президента (върху Закона за държавната собтвеност - б.р.) падна, почвате да строите по най-бързия начин!".