Партията на Валери Симеонов търси кой да почисти фасадата на партийната централна на столичната улица "Раковски" 134 от полепналите яйца, предаде bTV. 

От три седмици в партийната централа избягват да вдигат щорите, защото прозорците им са под обстрел от разгневените майки на деца с увреждания.

При продължаващите вече 17 дни протести с искане вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов да подаде оставка, шествието на майките на деца с увреждания минава и през централата на НФСБ. Хвърлят се бои, яйца, дори и тоалетна хартия и чинии.

Всеки ден им носи повече и повече яйца, а обитателите на сградата се чудят откъде хората, които хвърлят яйцата, имат силата да ги запратят толкова нависоко.

Легендарната централа на СДС на "Раковски" 134, където сега се помещава НФСБ, е на пет етажа, а хорския гняв е стигнал до третия.

Говорим за една голяма агресия, която е свързана вече с вандализъм и е твърде неприятно това нещо и не вярвам, че майки на деца биха могли да метнат такъв метраж нагоре яйца, бои и каквото се сетите", разказват служители на централата.

Те обаче все още не са предприели мерки за почистването на прозорците и казват, че ще го направят, когато дойде моментът.