Слави Трифонов изрази възмущение, че "32 български партии упорито отказват да върнат доброволно надвзетите партийни субсидии". На страницата си във Фейсбук шоуменът, който даде заявка за скорошно включване в политиката, припомни, че в едно от тв предаванията си разкри как партиите са получавали по 13,23 лв. на получен глас вместо законните 11 лева, като скоро след това парламентът гласува разликата да бъде върната.

"Ако беше останала капка морал и достойнство у партиите, те щяха да върнат доброволно парите моментално - още в края на месец юни. 32 партии се правят на ударени и не искат да връщат доброволно парите, които не им принадлежат.

Благодарение на тяхната наглост и алчност, не са възстановени 5 291 214 лв.", гласи сметката на Слави Трифонов.

По думите му БСП все още дължи 3.5 млн. лева, а НФСБ, Атака и ВМРО - над 1.5 млн. общо. С петцифрени суми в списъка попадат още АБВ, ДСБ, ДБГ, СДС, "Презареди България", "Движение 21" и "Глас Народен".

В поста си Трифонов обръща впециално внимание на последните две партии:

"Партията на Светльо Хиподила до ден днешен не ще да върне 15 539 лв., при положение, че в края на 2018 г. е декларирала налични 208 000 лв. Партията на Татяна Дончева също не ще да връща горе-долу същата сума - 16 324 лв. Какво още обединява двете партии? Обединява ги това, че техните лидери ме обвиниха в убийство на малките партии. Как точно съм ги убил - не знам... Искам да кажа, че и с 11 лева субсидия, конкретно двете партии - "Глас народен" и "Движение 21", видимо са си отдавна "убити". И не от мен. Хората толкова се избиват да гласуват за тия две партии, такава електорална подкрепа получават, че от 2 години и половина не са получили и 1 стотинка субсидия. От 2 години и половина субсидията им е 0 лв., просто защото не са си спечелили право на субсидия."

В социалната мрежа постът на Слави Трифонов набра светкавична популярност, но думите му останаха нечути за големите партии. Единствената реакция дойде от "Глас народен". Отново във Фейсбук Светльо Витков защити правото си да задържа връщането на надвзетите пари и на свой ред изостри тона към Трифонов.

"Срокът за връщането на надчислените от Министерство на финансите субсидии, бе ясно дефиниран и гласуван от депутатите в парламента по твоя воля, които ти и екип тъй страстно нападате: Връщат се до края на 2020 година! Оттук насетне, кога и как ще ги върнем в законния срок до края на 2020 та година, ще го решим ние, а не някой друг. Не взимаме субсидия от повече от 2 години, както ти правилно отбелязваш и тези надплатени 15 000 лв. са поради грешка на Министерство на финансите, както ти отново отбелязваш правилно. Тогава те питам - наша ли е вината или на министерството на финансите?", отговаря Витков.

Той се възмущава от това, че е броен за убит и пита: "В шоуто ти представяше партиите за нещо лошо. Тогава защо ще правиш партия?"

Освен това вокалистът на "Хиподил" предупреждава, че "най-страшни са тези врагове, които нямат какво да губят" и добавя застрашително: "Аз нямам какво да губя, Слави."