Лидерът на "Има такъв народ" Слави трифонов разкритикува председателя на ДСБ Атанас Атанасов, който лансира кабинет с мандата на "Демократична България", подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Той уличи Атанасов, че преди не е искал да подкрепи кабинет на малцинството на ИТН, докато сега е призовава за подкрепа на такъв, но с мандат на ДБ.

Трифонов направи паралел с ИТН, когато спечели изборите миналата година и беше готов да излъчи правителство на малцинството, но заваляха критики, че то не може да бъде подкрепено от останалите.

"Според лидера на ДСБ Атанас Атанасов, "Демократична България", от която той е част, и "Продължаваме промяната" щели да предложат правителство на малцинството. И нямало проблем да ги подкрепи ГЕРБ и въобще - който ще да ги подкрепя - нали това е български парламент, вътре има български депутати, всички сме българи, "Демократична България" предлагат българско правителство и какво значение има кой ги подкрепя. ГЕРБ, ДПС, Възраждане, БСП - няма значение, важното е да има правителство. Всички сме български депутати и трябва да реализираме българско правителство... Какво, като е правителство на малцинството?", написа в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

"Значи можело. Когато "Има такъв народ" спечели изборите и беше готова да предложи правителство на малцинството, настана такъв вой, в който "Демократична България" държаха най-високия глас, изсипаха се толкова обиди, предупреждения, закани, омраза. И защо? Защото правителство на малцинството, излъчено от "Има такъв народ", не можеше да бъде подкрепено от ГЕРБ и ДПС. Тогава не можеше, защото бях аз, защото изборите спечели "Има такъв народ". Но сега може. Няма проблем да има правителство на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. И вече няма проблем от зависимост от ГЕРБ, от "плаващи мнозинства", прави сравнение Трифонов.

И излиза със заключението, че не иде реч за принципи.

"Ех, Атанас Атанасов. Толкова си прозрачен. Уж за България, за народа, срещу кризите, за парламентаризма, а всъщност си толкова алчен за власт. Толкова алчен, че чак си готов да се задавиш. И въобще не те е срам, че ти личи", коментира Слави Трифонов.

И припомня, че Атанасов вече подаде оставка от ДСБ, която оттегли.

"Всъщност, защо да те е срам, нали си подаде оставката, пък после си я взе обратно? Това е като да си продадеш апартамента, да ти платят парите, пък като дойдат новите собственици, да не щеш да се изнесеш от него, щото ти се свиди. Такъв си ти - хем си алчен, хем ти се свиди. Ама няма да стане. И законът, и моралът са на страната на новите собственици", завършва коментара си лидерът на ИТН.