Тази сутрин двамата си позволиха да кажат на водещия на сутрешния блок на Нова телевизия как може да му се спретне „Викторгейт”, как с въпросите си клати държавата и как колежката му Анна Цолова вече я няма, така че да внимава с думите, които използва, за да не му „изядат хляба”.

От телевизията изразиха официално несъгласието си, ГЕРБ се разграничиха от Тодоров, а от опозицията поискаха реакция не само на думи.

Ето какво написа по този повод Слави Трифонов, който неотдавна направи заявка за влизане в политиката, във Фейсбук:

"Седя в офиса заедно с Евгени Димитров и Тошко Йорданов и подготвяме един проект да издадем на диск най-великите български патриотични песни, изсвирени от “Ку-Ку Бенд”. Песни като “Боят настана”, “Откога се е, мила моя майно льо”, “Пустите клисурци“ и въобще велики български патриотични песни, които показват, всъщност, какви сме ние, българите.

От друга страна пък, гледах интервюто на Виктор Николаев по Нова телевизия с депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, който открито заплашваше, че “ще му изстине мястото”, защото, видиш ли, му задавал неудобни въпроси.

А след това пък Валери Симеонов, отново при Виктор Николаев, правеше същите намеци, на самозабравил се от властта човек към един журналист, който си върши работата.

И си казах - гледай сега, и ония от патриотичните песни са българи, и тия ояли се с власт представители на сегашната политическа система - също са българи.
Ясно защо съзнанието ми избира онези българи, които са били готови и са дали живота си за идея, мечта, морал. И понеже журналистите в момента услужливо мълчат, превиват врат пред такива като тия двамата, затова сме се докарали дотук.

Между другото, една от песните, които ще пуснем в тоя диск се казва “Идем, идем, сган проклета! Срещай ни и трепери!”.

Междувременно Антон Тодоров заяви, че не е бил разбран правилно, че заплашва Виктор Николаев и му се извини.

Валери Симеонов пък коментира, че "само платени и заблудени" виждат заплаха.