Това каза на пресконференция в курорта вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде „Фокус”. Той се срещна с ръководството на акционерното дружество, за да обсъдят проблемите, които стоят пред тях и с какво държавата може да им помогне.

Цветанов беше категоричен, че постройките ще бъдат съборени веднага след края на сезона и проблемът няма да бъде прехвърлен за следващата година, както се е правело досега.
Акцията няма да се предприема сега, за да не се пречи на туристите и да не се саботира сезонът, уточни министърът.

На срещата му с ръководството са били обсъдени проблемите с шума в комплекса, незаконните рикши и таксита, проституцията, джебчийството.
По думите на министъра всички незаконни рикши са опасни и вече са спрени от движение.

Цветанов допълни, че до момента командированите в курорта полицаи са достатъчни и изпълняват добре задълженията си. Ще бъдат взети и законови промени за справяне с проблема с шума, обеща още министърът.

Цветанов алармира за големи злоупотреби от бившото ръководство на "Слънчев бряг" АД. "За сезон постъпленията от туристически такси в курорта са 15 милиона лева. За миналата година отчетените пари са едва 1,5 милион лева", каза той.

По-рано в Бургас министърът каза, че се предвижда български и гръцки полицаи да работят съвместно по Черноморието по подобие на екипите с Румъния.