Преференцията е била за сезон 2010-2011, но не е ясно дали не е редовна практика, пише Медиапул.
От дружеството отказaли коментар и поискали да им бъде изпратен писмен въпрос.

Мажоритарен собственик на “Пампорово” АД е Цветелина Бориславова, която до преди години беше официалната половинка на премиера Бойко Борисов.
Вчера на среща с природозащитници и организации, подкрепящи промените в Закона за горите, той заяви: "Аз с моята приятелка се разделих преди пет години, не съм я чувал и не я виждам".

В заповедта на “Пампорово” АД е посочено, че картите за представителите на властта се издават след съгласие на Бориславова или прокуриста на инвестиционния й фонд “Си Ес Еф Ай” (CSFI) Диян Станчев.
Картите за членовете на правителството, депутатите и техните семейства са поименни, издават се за определен период от време и са с обозначение “Government” (правителство - б.р.), е посочено в заповедта на “Пампорово” АД.

Дневната лифт карта за възрастен на Пампорово е 50 лева, а нощното каране е 18 лева. Сезонната лифт карта в комплекса е пък е 950 лева. Тъй като в заповедта е посочено, че за картите на властта се води отчет, от дружеството могат да лесно да направят справка каква сума са спестили на министри, депутати и т.н.

По време на срещата вчера за Закона за горите Борисов бе категоричен, че при него няма лобистки интереси.