Новината, че депутатът от БСП Драгомир Стойнев е заразен с коронавируса предизвика напрежение в пленарната зала днес.

След като се оказа, че негови колеги от левицата не са с маски, от "Обединените патриоти" предложиха промени в правилника, според които народни представители без маска да бъдат гонени от залата.

"Накарайте БСП да са с маски, защото пръскат бацили, да го запишем в правилника", призова Петър Петров от Патриотите председателя на парламента Цвета Караянчева.

Тя обаче отвърна, че не трябва да се стига до промяна на правилника, тъй като всичко е въпрос на съзнание. Караянчева предупреди всички депутати в залата да са с маски. Няколко излязоха от залата, но Росен Малинов от БСП остана и отказа да сложи своята.

"Г-н Малинов ще ви помоля да си сложите маската, която квесторът току-що ви донесе. Или ще ви помоля да напуснете залата", призова Караянчева.

Социалистът обаче отказа и маската, която квестор му занесе, като демонстративно си я сложи за секунди и след това я свали. След това обаче напусна залата.

Забележка бе направена и на колегата му левицата Александър Симов от БСП, но той си сложи червена платнeна предпазна маска и остана.

Късно снощи Драгомир Стойнев съобщи във Фейсбук, че е заразен с COVID-19, което е било потвърдено с два положителни теста. Той обяви, че е предупредил всички свои колеги в парламента, с които е контактувал. Все още обаче не е ясно дали някой от тях се е изолирал, правят ли се тестове и какви са резултатите.

Заразен е и депутат от "Воля".