Така евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Нова телевизия въздушните удари в Сирия.

„Макрон се опитва да се прави на мъж, барабар и той с мъжете. Тереза Мей пък не иска да се говори постоянно за Brexit. Сериозни проблеми има и във Вашингтон”, заяви още той.

И изрази съмнение, че изобщо е имало химическа атака в град Дума от режима на президента Башар Асад, подкрепян от Русия, заради което беше извършен и ударът. По думите му трябва да има достатъчно доказателства, че този човек е сатрап. Според него той воювал срещу главорезите от "Ислямска държава", а не срещу майки и деца.

Джамбазки изрази съмнения, че тези обвинения са свързани с атаката с отрова срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал, който бил "възкръснал", но никой не го бил видял.

Евродепутатът дори сравни удара със сценария за голямата лъжа за химическите оръжия за Саддам Хюсеин.

През 2015 г. бившият британски премиер Тони Блеър заяви, че се извинява за "грешките", направени при организираната от САЩ инвазия в Ирак през 2003 г., но не съжалява за свалянето на диктатора:
„Мога да заявя, че се извинявам за факта, че получената разузнавателна информация беше грешна, защото, макар да се смята, че е използвал химически оръжия срещу собствения си народ и срещу други, програмата, която вярвахме, че има, не съществува по начина, по който смятахме".

Според Джамбазки дори ООН сега не е заявило ясно одобрение на въздушните атаки от нощта срещу събота.

„Няма резолюция на съвета за сигурността на ООН, което е достатъчно показателно”, коментира евродепутатът.

Колегата му от ГЕРБ Емил Радев пък изрази мнение, че „задълбочаването на конфликта в Сирия във военен аспект би бил неблагоприятен за всички”.